Naturens apotek

Planter og urter er sunt, og det er viktig at vi alle lærer oss å ta vare på naturens ressurser, foruten at det også god klimapolitikk og økonomi å sanke av naturens spiskammers. Kortreist, bærekraftig, økologisk og supermat er ord som brukes ofte, og som godt beskriver våre ville, spiselige urter og planter. Ville urter og planter har gjerne høyt innhold av vitaminer og mineraler. Urter og planter er bra for deg, det er naturens eget medisinskap.

Ina Rød Engelstad er opptatt av hvilke planter som er godt for hva. Hver sesong sanker hun nyttige vekster som eksempelvis kamille mot stress, ryllik for fordøyelsen og nesle for mer energi. Det å sanke vekster er noe mennesket har gjort til alle tider. I våre hager luker vi i dag bort de plantene som ble verdsatt og var nyttige i tidligere tider, som eksempelvis i Tønsbergs klosterhager.

Det er kanskje derfor Engelstad synes det er interessant og gøy å formidle urtenes gode egenskaper på en lettfattelig måte gjennom tegning. Utstilling og workshop i Galleri BKD/Atelier 7×7.