I samarbeid med Vestfold kunstsenter og Tårngalleriet i Tønsberg Domkirke utlyser vi Prosjektrom i tidsperioden 24.8 – 25.9 2022.

Det disponeres tre ulike visningsrom: underetasjen i Vestfold Kunstsenter, Galleri BKD og Tårngalleriet.

Prosjektperiode kan variere mellom en og to uker, spesifiser hvilket visningsrom søknaden gjelder og ønsket lengde.

Prosjektrommet skal brukes til å prøve ut ideer/prosjekter, vise prosesser eller til å arbeide med kunstnen din i. Kunstnerne må montere og demontere selv. Det garanteres foreløpig ikke vederlag eller produksjonsmidler.

Søknadsfrist: 20. mai

Send søknad med kort prosjektbeskrivelse (ca 500 ord), CV og bildedokumentasjon i én PDF merket med navn, maks 10MB.

Søknaden sendes på epost til post@vestfoldkunstsenter.no, med emneknagg «Prosjektrommet» og navn.

Mer info om de tre visningsrommene:

Vestfold Kunstsenter 

Vestfold Kunstsenter er et regionalt kunstnerstyrt visningssted og kompetansesenter for samtidskunst, eid av de regionale fagorganisasjonene for kunst og kunsthåndverk (VBK, NK Sør), og tilknyttet Kunstsentene i Norge (KiN).

Vestfold Kunstsenter har nylig flyttet til større lokaler i Øvre Langgate 71, midt mellom Tønsberg Torg og Domkirken. Til prosjektrommet ønsker vi søknader til underetasjen i kunstsenteret. Det er et rom som egner seg til visning av kunst innenfor flere disipliner, som romlige installasjoner, skulptur, video, lyd og performance. Kunstner står fritt med tanke på tematikk og uttrykk.

Rommet er ca 70 kvadratmeter stort og måler 2.25 meter under taket. Rommet har ingen vinduer.

Prosjektrommet følger Kunstsenterets åpningstider, onsdag–torsdag: 11-16, fredag–søndag: 12-15

Mer informasjon om Vestfold kunstsenter finner du her

Tårngalleriet 

Dette lokalet på 4×4 meter ligger i 2 etasje av Tønsberg Domkirkes 58 meter høye klokketårn, og knyttes an til et trappeløp som følger opp til selve rommet. Vi søker primært stedsspesifikke prosjekter (være seg tematiske, historiske eller stedlige) til dette prosjektrommet. Utdyp hvordan du tenker å relatere prosjektet til Tårngalleriet i søknaden. Domkirken er vanligvis godt besøkt, slik at kunstneren som stiller ut her vil komme i kontakt med mange innbyggere i Tønsbergdistriktet. Om ønsket kan prosjektet også være av relasjonell art. I dette lokalet må utstiller selv være gallerivakt, og lokalet vil kunne holdes åpent under domkirkens åpningstider.

Mer informasjon om Tønsberg Domkirke finner du her

Galleri BKD 

Galleri BKD et kunstnerdrevet visningssted for samtidskunst og kunstnerisk utviklingsarbeid, lokalisert i Øvre Langgate 49. Galleriet ligger sentralt rett vet Tønsberg Torg, i en forhistorisk bydel som strekker seg tilbake til vikingtiden. Kunstner som velger dette galleriet står fritt til å velge tematikk, men vi ønsker at du utdyper din motivasjon for å jobbe i dette lokalet i prosjektbeskrivelsen. I dette lokalet må utstiller selv være gallerivakt og kunster bestemmer åpningstider i samråd med galleri BKD.

Siste innlegg